Estonian Endurance Riding Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vahefini¹ ja puhkepausid

Go down

Vahefini¹ ja puhkepausid Empty Vahefini¹ ja puhkepausid

Postitamine  Tuuli Nelj Jan 17, 2008 6:05 pm

Kuna mulle just msni teel esitati küsimus, et mis seal siis täpsemalt toimub, katsun seda asja natuke seletada.

Vahefini¹isse saabudes võetakse hobuselt maha varustus ning lastakse tal juua. Jalutatakse hobust, et ta pulssi alla saada ning selleks, et ei tekiks lihastes kangust. Olenevalt ilmast tuleb võibolla panna peale ka tekk, ka soojema (kuid tuulega) ilma puhul võiks hobuse tagumikule teki panna, sest see osa kipub kõige kergemini kangestuma Wink Süüa ei tasu lasta enne kui on vet kontroll läbitud. See tõstab pulssi. Samuti ei tohiks lasta hobusel enne vet kontrolli püherdada. Kui vet kontroll on edukalt läbitud järgneb poole tunnine puhkepaus.
Selle aja jooksul lase hobusel süüa, jaluta teda, jooda ja kui ta tahab võid lasta ka püherdada-see on märk sellest, et hobune on olukorraga rahul-ei karda. AGA kui lased hobusel püherdada siis PALUN PALUN tee seda teistest eemal. (nimelt juhtus mul kord nii, et inspireerituna teisest hobusest, kes ta seljataga püherdas tekkis ka minnu hobusel sama soov. Kuna mina seda keelasin siis lõi loomulikult pulsi ülesse ning mul kulus veel vähemalt 5 minutit, et seda alla saada. Njah, aga peale vet kontrolli viskas setukas ennast vet. ala väravasse ikkagi külili. Vigadest õpime).
Puhkepausi aja sisse kuulub ka aeg hobuse puhastamiseks ja uuesti valmis panekuks.

Sai vist pisut segane, ehk keegi teine oskab paremini seletada. Ja kui tekib ebaselgusi siis küsige aga üle Smile
Tuuli
Tuuli
lihtsalt kestvushobuse omanik

Postituste arv : 405
Registration date : 28/12/2007

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics