Estonian Endurance Riding Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Varustusest

3 posters

Go down

Varustusest Empty Varustusest

Postitamine  Külaline Laup Dets 29, 2007 11:05 am

Milline peab olema varustus ,mingi westernsadul või mingi muu?
Sest lihtsalt teaks siis , millised sadulad peaks ostma.. cyclops

Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Varustusest Empty Re: Varustusest

Postitamine  Cremello Laup Dets 29, 2007 3:00 pm

Alustades ei pea mingit erilist varustust olema. Tavaline üldsadul on täitsa hea ja tavalised valjad kah. Kui asi tõsisemaks läheb siis on olemas eraldi rännakusadulad. Westerni küll ei soovitaks, sest sellega saab põhimõtteliselt ainult täisistakut teha, nagu ma kuulnud/lugenud olen. Ja kunagi Timmo tallide rebasijahi ajal (kui need veel kunagi toimusid) ,siis keegi proovis seda 30km westernsadulaga läbida. Kirus igatahes seda mõtet pärast maapõhja Laughing Tegu oli veel meesterahvaga ka Razz Point olla selles, et kuna enamus teekonda läbiti traavis ja kergendada olla olnud suht võimatu (no westernil see suur sarv ka üldjuhul ju seal ees), galopis olnud täitsa hea.

Igatahes, rännaku juurde tagasi tulles võiks siis öelda, et kui alustad siis alusta tavalise varustusega Wink Ei ole mõtet soetada mitme tuhandest spetsvarustust enne kui tea, kas hakkad tõsiselt selle alaga tegelema Smile
Cremello
Cremello
El Awrah Endurance Team

Postituste arv : 32
Registration date : 28/12/2007

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Laup Dets 29, 2007 4:04 pm

Põhimõtteliselt sai kõik eelpool õeldud. Mina siis lisaksin omi tähelepanekuid:
1)kaitsmed on ok, pindesi pole mõtet peale panema hakata, need võivad lahti hargneda või lihtsalt ära vajuda. Vet kontrolli-puhkepausi aegu võtavad nad mõtetult kaua aega, et sättida.
2)kapsel võta valjastelt ära, kui sa ei saa hobusega ilma sõita siis otsi üles tegelik probleem ja lahenda see aga kapsel takistab hobusel hingamist ja/või veejoomist trassil ning selle sättimine on järjekordne ajaraisk.
3)ära kunagi katseta uut varustust alles võistluste aegu!! (see tegelikult ammuteada)
4)pikasäärega ratsasaapad on enesetapp Wink isegi sääriseid võid tahta poole võistluse peal ära visata Smile
5) enda elu lihtsustamiseks ja aja kokkuhoiuks võid valjaste alla jätta nõõrpäitsed või kergemad nailonpäitsed...
Tuuli
Tuuli
lihtsalt kestvushobuse omanik

Postituste arv : 405

Tagasi üles Go down

Postitamine  triin Püh Jan 06, 2008 7:23 pm

Tõesti hakkavad säärised häirima? Poleks osanud arvatagi Very Happy
triin
triin

Postituste arv : 72
Registration date : 05/01/2008

http://fotoalbum.ee/photos/angeth/sets

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Püh Jan 06, 2008 8:37 pm

Sääriste puhul hakkab jalgadel palav-õhk ei käi nii hästi ringi kui ilma. Ja see kuumus võib hakata painama. Aga paljud sõidavad siiski sääristega. Ma ise kipun trennis ikka kasutama sääriseid, kuna siis tahan aegajalt ka pisut ratsastusele tähelepanu põõrata ja säärisega tundub asi nagu "õigem". See on tegelikult pigem vist psüholoogiline küsimus, et platsil kannan sääriseid ja maastikul üldiselt mitte.
Tuuli
Tuuli
lihtsalt kestvushobuse omanik

Postituste arv : 405

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cremello Püh Jan 06, 2008 11:01 pm

Ise sõidan ka üldjuhul sääristega. Mingil ekstreem juhul ei sõida vaid nagu nt kui keegi ootamatult hobuse selga kupatab või nii Very Happy Minu meelest harjumise asi. minu sääristel on nt hea lukk mis käib ülevalt alla ja niis suve ltäitsa vahel tõban selle luku pooleldi lahti ja täitsa jahutab niimoodi veidike. Muidu pikapeale hakkab jah palav.
Cremello
Cremello
El Awrah Endurance Team

Postituste arv : 32

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Esm Jan 07, 2008 8:09 pm

Ratsakummikud on igatpidi enesetapp Laughing
Suvel sured lihtsalt ära selle kuumuse kätte ning talvel kukuvad varbad otsast cheers

Mul endal on KAHJUKS ;D kõik olemas:D
Ei saa seda kummikute suveratsamõnu tunda ;(
Praegu kannan ainult sääriseid ning poolsaapaid..

A.

Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles