Estonian Endurance Riding Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ratsaniku vanus

4 posters

Go down

Ratsaniku vanus Empty Ratsaniku vanus

Postitamine  Tuuli Laup Sept 27, 2008 12:03 am

Taaskord üles tekkinud küsimus minu poolt, et MILLEKS reeglid kui neid ei järgita? Või on kusagil toimunud muudatused, millest üldsus ei tea.??

Mina mäletan sellist lõiku: Kiirusvõistlus või kvalifikatsioonisõit ca 30 km Alates aastast mil võistlejal täitub 8 eluaastat. 8 -10 aastastel võistlejatel vajalik vanemate kirjalik nõusolek ja klubi kinnitus võistleja asjakohase ettevalmistuse kohta.

Kuid ometigi on taaskord (!)tekkinud rajale noorem sõitja. Ka on mingitmoodi kirjas mis vanuses ja mis distantse võib sõita. Jah Britil oli eriluba selleks, et ka endast vanematega võistelda. Aga kas on siis nii raske ära kannatada kuniks see õige vanus saabub?? Tiku Priidu kannatas ju edukalt ära need aastad.. kui näiteid tuua.
Tuuli
Tuuli
lihtsalt kestvushobuse omanik

Postituste arv : 405
Registration date : 28/12/2007

Tagasi üles Go down

Ratsaniku vanus Empty Re: Ratsaniku vanus

Postitamine  vas Laup Sept 27, 2008 8:35 am

Kui ta saab hakkama ja tahab, siis miks mitte ?
vas
vas

Postituste arv : 26
Registration date : 06/02/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Laup Sept 27, 2008 5:06 pm

Just selle pärast, et KUI...
Paljun suuremadki sõitjad on teinekord hädas olnud. Ja kui ma nüüd meenutan, siis ise ma tol võistlusel ei startinud, kus Britt suutis Adidase seljast mitmele ratsanikule ette pudeneda. Ja omal jõul enam selga polnud saanud. See takistab KÕIKI kes samas grupis sõidavad. UK-s on reeglites kirjas, et (ma nüüd ei mäleta mis vanuseni) peab vanem kaasa sõitma lapsega. St. mitte suvaline persoon rajalt ei hakka lapsehoidjat mängima vaid tõseti lapsevanem või kesiganes, kes kogu sõidu vältel pudinal silma peal hoiab.
Teiseks taaskord see sama küsimus MILLEKS REEGLID???, kui neist kinni ei peeta?? Minu teada (fotoalbumi komentaaridele tuginedes) on Berit (oli see ta nimi? ) praegu 6-7 aastane.
Ma olen näinud IGASUGUSES vanuses inimesi sõitmas, ja keeldusin isegi sammumatkale kaasa võtmast lapsi kes olid liiga väikest kasvu või alla 10 aastased. Sest nad EI PRUUGI saada hakkama ootamatutes olukordades. Hobune on loom ja sa ei saa teda 100% ette teada, eriti nii väike laps. See ei loe, et ta nö"hobuseseljas sündinud" on. Nii väikesel pole jõudu, juhuks kus seda vaja läheb. Ja hea küll, neid kel jalad üle sadulaserva ei ulatu on trennides küll ja saavad täitsa hästi hakkama. AGA kui juhtub midagi??

Minu meelest on see lapsevanemast äärmiselt vastutustundetu teguviis panna nii väikest last nii raskel võistluse osalema (Kestvusratsutamine ON füüsiliselt raske, ka täiskasvanule kes juba ette kujutab mis teda ees ootab).
No
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  vas Laup Sept 27, 2008 5:12 pm

Sama hästi võid sina ka ju alla kukkuda ja teistele jalgu jääda...
vas
vas

Postituste arv : 26
Registration date : 06/02/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Laup Sept 27, 2008 6:59 pm

Duuud, sa ei saa nagu ÜLDSE PIHTA VÕI????
Kui sa alast mitte essugi ei tea veel, siis ära palun arva et ma niisama kisan!

Jutt on selles, et mille pagana pärast on reeglid, kui neist kinni ei peeta???

Ja olen ise ka alla sadanud rännakul- seda aga teise sõitja saamatuse tõttu, kes täie galopiga minust mõõda tõmbas ja kelle hobune järgmine hetk täpselt minu oma ees ehmus!!! Tulemus oli see, et minu hobune, vältides otsasõitu, tegi oma jalale liiga!!!!!!!!! Ja mina sain elus esimest (õnneks ka seni viimast) korda kogeda kerget peapõrutust. Päris lahe oli õhtul valutava peaga olla... Ilma alkoholi abita sain pohmaka drunken

Nii, et ma ei võta seda kusagilt lambist, et midagi võib juhtuda. Kusjuures tol korral oli tegu palju suurema ja kogenuma sõitjaga, kuid noore ja kogemusteta hobusega. Ratsanikul küll rännaku kogemust eriti polnud, kuid ratsutamises küll.
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Regly Laup Sept 27, 2008 8:59 pm

Aga võistlustel on ju ohtunikud, kes peasid jälgima reeglitest kinnipidamist. Siinpuhul mina tüdrukut ei süüdistaks(kui seda üldse keegi teinud on) vaid ikka neid, kes sündmusel juhtuda lasevad.
Regly
Regly

Postituste arv : 12
Registration date : 29/12/2007

http://www.bonikasvamine.blogspot.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Laup Sept 27, 2008 10:06 pm

Seda ma imestangi, et korduvalt ja korduvalt samast tallist on liiga noor(ed) ratsanik(ud) rajal. Ja pigem saavad eriload kui keelu.
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Graverson Püh Sept 28, 2008 6:09 pm

Lühidalt minu arvamus juhtunust. Tüdruk sai eriloa ratsaliidult - kui mina kui võistluste direktor annan loa. ma andsin loa. võistlus päeval aga pani see mind ebameeldivasse situatsiooni: Kohtunik oli nõus arvestama ta 1 kohta. kaebusi tuli aga mitmelt võistlejalt ( kes ei teadnud, et ta on 7 aastane). lõpuks tehti otsus, et isegi kui 2 korda peale finishit taastumis kontroll jäi ? alla, oli fakt, et ta eiras reegleid ja kasutas ka kõrvalist abi. Paljud küsisid kas tasub olla õel nii väikese tüdruku vastu? Aga reeglid on reeglid ja õnneks peeti neist kinni seekord. Tüdruk on tubli ratsutaja ja jõuab näidata milleks ta võimeline.
Graverson
Graverson

Postituste arv : 30
Registration date : 14/03/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Püh Sept 28, 2008 6:28 pm

Smile Lõpuks ometi ka asjalik argument Smile
Saab ta siis selle aasta sees 8 ?

Mind ennast häiribki kõige rohkem see, et ku täisealine ei saa hakkama siis vastutab tema ise... jne...

Aga, nagu mulle HOBU foorumis juba selgeks tehti, siis on reeglid kummist ja väänamiseks :S

MINU POOLT ETTEPANEK- kui mujal maailmas (näiteks UK) on mingi vanuseni kohustuslik, et on täiskasvanud saatja, siis kas palun ei saaks seda ka Eestis sisse viia? Eriti kui on tegu niiguinii eriloaga võistleva sõitja puhul?? Ja sõit ei peaks sugugi koha peale käima. Mul kusagil siin ligid mingi UK endurance Demo kohta kus reegleid tutvustatakse. Oleks nii mõndagi meil üle võtta. On juba päris ohtralt erineva tasemega sõitjaid rajal ja ohutusele võiks siiski rohkem rõhku panna??

Või olen ma liigne muretseja ja paanikatekitaja??
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Püh Sept 28, 2008 6:33 pm

http://www.foorumid.net/hobune/viewtopic.php?t=3483&postdays=0&postorder=asc&start=150

Maialiisa kirjutas:Roki - lugesin läbi ERL üldmäärustiku, selle lisa ja Kestvusratsutamise tingimused. Üheski neist pole muuseas tõesti eriluba mainitud. Ent on öeldud, et reeglite kehtestamine jäetakse ERL juhatuse otsustada. Seega - kui lisaks kestvusratsutamise tingimustele on ERL juhatus talle startimiseks eriloa andnud, ei saa sa väita, et tegemist on reeglite rikkumisega. Kestvusratsutamise tingimused on juura mõttes siin üldnormiks ja eriluba erinormiks.

Maialiisa kirjutas:Sest lisaks sõnastatud reeglitele on üldised põhimõtted, mille alusel FEI ja ERL tegutsevad. Üks neist on laia kandepinna tekitamine ükskõik millisel spordialal. Selle alusel võivad riiklikud föderatsioonid lubada alaealisi osalema ka seenioride meistrivõistlustel näiteks. Ning - reeglid on ALATI kummist, vahel venitatavad ja vahel hoopis kokku surutavad. Sest reeglitesse EI OLE IIAL võimalik kirja panna kõiki võimalikke juhtumeid, mis elus ette tulevad. Seepärast reegleid ka tõlgendatakse siia ja sinna. Nimelt iga reegel võetakse vastu mingil põhjusel. Ent põhjuse ajend on juba toimunud. Näiteks kohtunikutöö voltide ja möödasõitude arvestamisel takistussõidus on üks koht, kus sõnastust reeglites on muudetud viimaste aastate jooksul niivõrd palju, et enne igat võistlust tuleb üle kontrollida, mida praegu loetakse voldiks ja mida praegu loetakse möödasõiduks. Elu paraku, ei seisne ainult jäigalt reeglite lugemises. Ning kes teab, ehk oled isegi ühel päeval õnnelik, et nii noorele inimesele just sel ajal võimalus anti, mitte ei sunnitud teda ootama nii kaua, et tekib huvi juba teistes valdkondades võistelda.
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles