V6istlejate omavaheline läbisaamine
+4
Quagor
Tuuli
kassarlane
uku2
8 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
V6istlejate omavaheline läbisaamine
Kõige vihatum ja kõige sõbralikum võistleja kestvusratsutamises?
Kuigi ausalt öeldes ma ei teagi kas sellist asja olemas saab olla , aga üritan ikkagi . Palun vastake siis ausalt...
Edit: muutsin pealkirja minumeelest sobivamaks ja töstsin vana pealkirja postitusse(paksus kirjas). Uue pealkirja alla peaks laiem arutelu ära mahtuma, kui kellelgi huvi seda teemat arutada.-Tuuli
Kuigi ausalt öeldes ma ei teagi kas sellist asja olemas saab olla , aga üritan ikkagi . Palun vastake siis ausalt...
Edit: muutsin pealkirja minumeelest sobivamaks ja töstsin vana pealkirja postitusse(paksus kirjas). Uue pealkirja alla peaks laiem arutelu ära mahtuma, kui kellelgi huvi seda teemat arutada.-Tuuli
uku2- Postituste arv : 10
Registration date : 30/12/2007
Re: V6istlejate omavaheline läbisaamine
Kõige halvem kogemus on ühe Leedu sõitjaga. Sõitis meie hobustele otsa, lõikas igaltpoolt jne. Käitumine oli ebasportlik. Väga ebameeldiv oli igastahes.
Tegelikult oli see alliäss Lätlane, mitte leedukas. Tõeti ebameeldivaim isik keda rännaku rajal kohanud olen. Tohutult lõbus oli ju avastada ükshetk endal mingi hobue pea õlale toetumas, samal ajal kui minu istumisalune tagant sissesõitjale hoope jagas. Märkimaa ei saa jätta ka see hetk, kus ta ühel täkul (kassarlase ratsul) üritas vist külge maha sõita.
Negatiivse mulje on ka jätnud üks-kaks treenerit keda rajaääres kohanud . Aga üldjuhul kõik teised on väga ok olnud. Enamasti rännakurhvas ikka selline sõbralik ja abivalmis.
Kedagi eriti vist ei oskagi välja tuua. Ilmselt need paar inimest, kes minu meelest sinna sõbralikeimate hulka kvalifikateeruks on paraku minu sõprusringkonna need esindajad, kes enam rännakuga ei tegele. (ps. kaks neist, kumbki korra lausa meister olnud, on andnud lootst, et naasevad sporti )
Negatiivse mulje on ka jätnud üks-kaks treenerit keda rajaääres kohanud . Aga üldjuhul kõik teised on väga ok olnud. Enamasti rännakurhvas ikka selline sõbralik ja abivalmis.
Kedagi eriti vist ei oskagi välja tuua. Ilmselt need paar inimest, kes minu meelest sinna sõbralikeimate hulka kvalifikateeruks on paraku minu sõprusringkonna need esindajad, kes enam rännakuga ei tegele. (ps. kaks neist, kumbki korra lausa meister olnud, on andnud lootst, et naasevad sporti )
Tuuli- lihtsalt kestvushobuse omanik
- Postituste arv : 405
Registration date : 28/12/2007
Kusjuures minuarust on kõige sõbralikumad hiidlased .
uku2 kirjutas:Kusjuures minuarust on kõige sõbralikumad hiidlased .
Eh, kui neid sõbralikke hakata üles lugema siis saaks vist kõik Eesti rännakusõitjad ära loetletud, kellegi meelest on ikka keegi parim
Aga minumeelest on näiteks Egle Kalev hästi tore inimene, kes juba siis kui rännak nii mulle kui talle küllalt uudne asi oli, jättis väga positiivse mulje
Uku,ma ütlen ausalt et minuarust oled sina üks kõige nagam tegelane igal rännakul.Ühel vähemalt
Aga jah,see on see kestvusrännakuväline nagasus*
Mh,üks kogemus on minulgi,kui esimest korda üldse sellist rännakuvõistlust nägin(olin siis päris väike)kusagil Lõuna-Eesti kandis,siis tundus et startijatel oli tegemist küll,et näidata üksteistele kes kõige vihaseim neist
oli üks igavene komejant stardis,mis aga lõpus sai,ei näinud,sest kodutee oli enne finishit.
Aga ja,muidu on see Kassinurmest saadud kogemus näidanud küll,et kokku tuleb pigem sõpruskond,mitte võistlejad.
Aga jah,see on see kestvusrännakuväline nagasus*
Mh,üks kogemus on minulgi,kui esimest korda üldse sellist rännakuvõistlust nägin(olin siis päris väike)kusagil Lõuna-Eesti kandis,siis tundus et startijatel oli tegemist küll,et näidata üksteistele kes kõige vihaseim neist
oli üks igavene komejant stardis,mis aga lõpus sai,ei näinud,sest kodutee oli enne finishit.
Aga ja,muidu on see Kassinurmest saadud kogemus näidanud küll,et kokku tuleb pigem sõpruskond,mitte võistlejad.
Quagor- Postituste arv : 4
Registration date : 20/01/2008
Ega jah hõõrdumisi ikka leidub aga see algab juba kodusest õpetusest
Kui ikka sulle läheneb ratsanik kes sõidab kiiremini oleks viisakas teda mööda lasta, mitte hingehinnaeest takistada teda
Kui ikka sulle läheneb ratsanik kes sõidab kiiremini oleks viisakas teda mööda lasta, mitte hingehinnaeest takistada teda
Teiste pidurdamist tuleb ennekõike vist ette sellistes olukordades kus ühte talli esindab mitu sõitjat ja siis hakatakse kedagi konkreetset aitama teiste takistamise arvelt. Samas on ka väga nõme kui keegi sinust mõõda lendab samal ajal kui sa hobuse kõrval näiteks oled või lihtsalt aeglasemalt liigud. Teistega arvestamist jääb mõningais seltskondades vajakka. Õnne tütardele selle kohapealt ainult kiitust. Sest Kallit niiguinii paljud püüda ei jõua ja see mis Kairitil ja Luckil, Koidamal ratsme ja kaassõitjaga toimus ning mistöttu koht allapoole langeti.. khmmm (kes teab see teab )
Koidmal on nagu eriti tihti see asi olnud, et mööda ei lasta.Sõidetakse lihtsalt ette.Üks pisematest ponidest oleks eelmine aasta sedasi suure hobuse jalge alla jäänud.Kui öeldakse, et palun laske mööda siis võiks ju lasta!?
Manny- Postituste arv : 53
Ma arvan, et sa mõtled toda halli poni kellele torikaga galoppis peaaegu otsa sõideti? Loogiline, et hobune hakkab kuidagipidi teepeal niferdama kui keegi suurel kiirusel tagant läheneb. Isegi sai kogetud seda, et võib päris pahasti minna kui mõõda lennatakse. Kui ka on kiiremalt liikuv hobune siis mõõda sõidu hetkeks tuleks hoog maha võtta. See on väga loomulik, et muidu võib hobune, kellest mõõda sõidetakse närvi minna-kaasa kimama hakata, ennast teepeale põiki keerata, lüüa vms. Kusjuures mina olen enim teiste takistamist kohanud hoopis Jõgevamaa võistlustel. Ja ei pea siin silmas sugugi seda, et nüüd kohalik kamp oleks ilge pidur. Näiteks ükskord jagelesid seal koha pärast teatud vennastepaar
Hehee olukord oli siiski selline, et neid ei lastud mööda, kuigi nad mitu korda palusid, et nad mööda laseksid.Ju siis oli rajalt raske kõrvale minna.Siis sõitja ütleski, et me tuleme ja panid galopis nendest mööda.
Teine asi on see kui pressitakse mööda kitsal rajal, kus tõesti ei mahu mööda.Aastaid tagasi tekkis olukord, kus üks tüdruk üritas oma hobusega mööda saada sellisel kitsal rajal.Hobusel oli punane lint sabas.Tüdruk veel küsis kas hobune lööb.Ütlesin, et lööb.Ikka oli vaja mööda pressida ja saigi oma litaka kätte.
Teine asi on see kui pressitakse mööda kitsal rajal, kus tõesti ei mahu mööda.Aastaid tagasi tekkis olukord, kus üks tüdruk üritas oma hobusega mööda saada sellisel kitsal rajal.Hobusel oli punane lint sabas.Tüdruk veel küsis kas hobune lööb.Ütlesin, et lööb.Ikka oli vaja mööda pressida ja saigi oma litaka kätte.
Mm, ma ei tea mina olin sellest teist versiooni kuulnud. Kuid see siiskit ei õigusta minu silmis seda et täiskasvanud inimene lapsest galoppis mõõda tömbab.
See kitsaraja sõit oli üleüldse imelik sagimine kus paugu said teisedki. Rajal oli ju kari lapsi, kui nüüd aus olla.
See kitsaraja sõit oli üleüldse imelik sagimine kus paugu said teisedki. Rajal oli ju kari lapsi, kui nüüd aus olla.
Aga mida sa teed kui hobust ei saa lihtsalt pidada teiste järgi?Ometi poleks olnud pärast mitmeid kordi palumist ju raske kõrvale tõmmata.Ruumi ju oli seal palju.Mul ei ole mõtet ka siin vaielda.Lihtsalt mulle on samamoodi tehtud ja sain täiesti aru antud ratsaniku teguviisist.Olgu tegu siis kasvõi lastega rajal, aga mööda võiks ikka lasta kui palutakse.Olen täiesti kindel, et kui oleks mööda lastud poleks keegi kuskilt ega kellestki mööda kihutanud.
Vot tõest ei tea detaile. Ka mind on blokeeritud ja olen lihtsalt kannatlikult oodanud hetke kus saan teisi ohustamata mõõda sõita. Sellist asja ei tohiks ränaku rajal olla, et ei saa hobust teiste järel pidada. See näitab tegemata kodutööd ning sellised hobused/sõitjad on teistele ohtlikud. Selle ala puhul, eriti Eesti tingimustes kus on rajal koos väga erineva taseme ning vanusega sõitjad ning hobuste kasv varieerub ka äärmusest äärmusesse tuleks eriti arvestada ka nõrgemate sõitjate ja väiksemate hobustega. 11-12 aastane laps on laps ja sellega tuleb arvestada. Või peaksin ma hakkama ka enda klubi tüdrukute aitamiseks näiteks Adidasest lihtsalt julmalt mõõda kimama, teades, et hobune selle peale närvi läheb ja tüdrukul raskusi tekib. Vaevalt, tõenäoliselt tuleks selle järel lihtsalt disklaf. Ja nii olekski õige. Kui ikka teisi sel viisil ohustatakse tuleks sõitjale vähemalt hoiatus teha. Ja kui tõesti oli nii, et mõõda ei lastud siis koheselt võistluse käigus asi välja uurida, et mis miks ja kuidas. Pealtnägijaid ju oli. Ja vajaduse korral teha märkus blokeerijale.
Tagantjärgi seda asja loomulikult enam ei selgita, kuid edaspidiseks võiks mikit õppida.
Tagantjärgi seda asja loomulikult enam ei selgita, kuid edaspidiseks võiks mikit õppida.
punane kaart
mina naq nimesi ei hakka nimetama siin kohas, aga on olnud minulgiolukordi kus sõidetaxe ette aga mööda ei lasta, ise aga sõidab aeglasemini. See ei ole viisakas. kas ma pean sust yle sõitma et ise sõita saada?
naq tema traav on minu hobuse vaevaline traav pm. samm ja tema galopp minu hobuse traav, soory tõesti aga nii ei ole ilus, kui sa suudad minust mööda minna siis ole hea sõida siis minust kiiremini mitte ära takkista minul võistelda ..!! Aitäh !!
(Tuuli sa peaksid teadma kellest juttu on ju!!!)
naq tema traav on minu hobuse vaevaline traav pm. samm ja tema galopp minu hobuse traav, soory tõesti aga nii ei ole ilus, kui sa suudad minust mööda minna siis ole hea sõida siis minust kiiremini mitte ära takkista minul võistelda ..!! Aitäh !!
(Tuuli sa peaksid teadma kellest juttu on ju!!!)
kalli- Postituste arv : 10
Registration date : 24/02/2008
Vist meenub jah midagi
Jaaa.... kuna ma tundsin ära oma nö torika kirjelduse- vastaks lühidalt ja informatiivselt. Esiteks pole iga suur hobune torikas. teiseks, ei ole ma kunagi sõitnud mööda kellegist, et saada paremat aega jne. Ma ei sõida aja peale. Kui ma kellegist galoppis mööda sõidan- siis ainult selle pärast, et säästa teist hobust ja ratsanikku- mu hobune võib lüüa ( ta on suure karja juht ja seda välja ei koolita).Ka on mul kogemust, mis tema löök võib teha. Ma hoolitsen alati ka selle eest, et tema poeg sõidab minu kannul - keda ta ei löö. Paraku, kuna minu hobuse turja kõrgus on 176 ja massi on- siis ei soovi ma näha kellegi vigastust. ma ei ole selle hobusega rivaal kellelegi. ma pean alati täis puhkepausi ajad ja lõpuks olete te minust nii kui nii möödas. Mul on väga raske lihtsalt alguses sõita väikese hobuse taga, kuna minu hobuse loomulik samm on kiirem. Kui ma palun tee peal mööda lasta- siis oleka ka loomulik mind mööda lasta. Mitte sundida mind 5 minutit närvilise hobusega kaklema. ise lasen ma alati teised mööda, kuigi ma pean selleks tihti metsa sõitma. Kestvusratsutamises peaks lõppema nõme omavaheline kisklemine - tulemus on ju teada. Ka peaks me toetama neid, kellel präeguse seisuga on paremad võimalused. Ise meie tall teab, et meie võimekad hobused on valmis alles paari aasta pärast. ka ei soovi me abikaasaga, et meie hobused, kellega on veedetud pool elust sadulas oleks invaliidid 8 aastaselt. Tahaks ikka head sõpra veel ka 10 aasta pärast. Nii, et hoidke oma hobuseid, head treeningu perioodi ja kui kellelgi midagi öelda on- koguneme kiviloos ja räägime! Sõbralik suhtumine on kõige algus. ma ei vasta sellele kirjale, tulge ja öelge kõik , mis jäi kipitama ,võistlustel!
Graverson- Postituste arv : 30
Registration date : 14/03/2008
Vau, kiidusõnad omapoolse olukorra kirjelduse eest. Mina tuginesin vaid sellele, mis tüdrukud mulle rääkisid. Omast arust ma ka mainisin seda, nii, et vabandust kui liiga tegin. Eks ta ole ka, et asjale saab alati läheneda mitmest küljest. Kuigi ise kaödun juba varsti sinna seenioride ridadesse, siis laste poolt kipun ikkagi välja hüppama, loomuses lihtsalt nõrgemaid kaitsta
Kahjuks jäi arusaamtuks, et kas kasutaja Graverson ei kavatsegi rohkem foorumis sõna võtta, või käis see vaid konkreetse arutelu kohta? Ütlen siinkohal ära ka, et Graversonid oma suurtel hobustel tekitasid esimese hooga ka minus skeptilise tunde. Eks on igaühele enda hobune kõige armsam, ja noh, mu hobune KARTIS suuremaid Aga olles teid mõõdunud hooajal võistlemas näinud, siis aina positiivsekams mu suhtumine muutus, nii et ei soovi mingeid tüliõunu külvata, olgem ikka sõbralikud, ja olete meie sekka ka siin foorumis vüga oodatud.
Kahjuks jäi arusaamtuks, et kas kasutaja Graverson ei kavatsegi rohkem foorumis sõna võtta, või käis see vaid konkreetse arutelu kohta? Ütlen siinkohal ära ka, et Graversonid oma suurtel hobustel tekitasid esimese hooga ka minus skeptilise tunde. Eks on igaühele enda hobune kõige armsam, ja noh, mu hobune KARTIS suuremaid Aga olles teid mõõdunud hooajal võistlemas näinud, siis aina positiivsekams mu suhtumine muutus, nii et ei soovi mingeid tüliõunu külvata, olgem ikka sõbralikud, ja olete meie sekka ka siin foorumis vüga oodatud.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1