Ahhal-tekiin
+2
Astra
Manny
6 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Ahhal-tekiin
Turkmenistanist pärit.
Nimi on tulnud nendel teke hõimust, kes elavad praeguse ajani Ahhali oaasis Karakumi kõrbes Iraani piiri lähedal.
Pea ja kaela asend on kõrge.Kael liitub kehaga 45-kraadise nurga all.Suured ilmekad ja julged silmad.Pikk õlg, kitsas rind.Kere on üpril lühike.Ahhal-tekiinil on hoogne käik.Sõrgatsi kuju on tõule ainulaadselt omane.Väikeste kapjadega.
Iseloomult on tõrges.Üldiselt on ta "ühe inimese hobune".
Värvustest esineb: raudjas, kõrb, palomino, must, võik.
Turjakõrgus on keskmiselt 157 cm, ehkki tunduvad kõrgemad kõrge asetusega kaela tõttu.
Nimi on tulnud nendel teke hõimust, kes elavad praeguse ajani Ahhali oaasis Karakumi kõrbes Iraani piiri lähedal.
Pea ja kaela asend on kõrge.Kael liitub kehaga 45-kraadise nurga all.Suured ilmekad ja julged silmad.Pikk õlg, kitsas rind.Kere on üpril lühike.Ahhal-tekiinil on hoogne käik.Sõrgatsi kuju on tõule ainulaadselt omane.Väikeste kapjadega.
Iseloomult on tõrges.Üldiselt on ta "ühe inimese hobune".
Värvustest esineb: raudjas, kõrb, palomino, must, võik.
Turjakõrgus on keskmiselt 157 cm, ehkki tunduvad kõrgemad kõrge asetusega kaela tõttu.
Viimati muutis seda (Teis Veeb 19, 2008 9:58 am). Kokku muudetud 2 korda
Manny- Postituste arv : 53
Registration date : 30/12/2007
Re: Ahhal-tekiin
Ahhal-tekiin siiski
Ka selline sitke kiltmaahobune, nagu araablane. Räägivad, et on tugevama iseloomuga, kui arab ja vajab korrektset ja asjatundlikku kohtlemist. Ise olen vähe kokku puutunud ja see ligi 20 a koolisõiduruun, kellega kunagi sõidetud sai, polnud kindlasti tõu ehedaim esindaja
Ise eelistan arabeid, aga uhkemad tekiinid on ikka väga muljetavaldavad.
Ka selline sitke kiltmaahobune, nagu araablane. Räägivad, et on tugevama iseloomuga, kui arab ja vajab korrektset ja asjatundlikku kohtlemist. Ise olen vähe kokku puutunud ja see ligi 20 a koolisõiduruun, kellega kunagi sõidetud sai, polnud kindlasti tõu ehedaim esindaja
Ise eelistan arabeid, aga uhkemad tekiinid on ikka väga muljetavaldavad.
Osaaa, kuidas nemad küll ära olid ununenud ?
Ok, isiklikult olen kokku puutunud ainult sellistega, kelles heal juhul 50% tekiini sees. Ja mulle on nood loomda sümpaatse mulje jätnud. Pähe istuda endale naljalt ei lase ja muidu on teatav sarnasus olemas küll sellele, mida ma tekiinide iseloomust olen lugenud
Tõenäoliselt oleksin pooleks minemas kui mul tekiks samaaegselt raha ja valik kahe nö. samaväärse hobuse vahel kellest üks oleks tekiin ja teine arab. Usun, et ma pöörduksin tekiini poole, aga seda pigem tulenevalt minu sümpaatiast põdrakaelaga hobuste vastu (kuidagi suursugused tunduvad )
Ok, isiklikult olen kokku puutunud ainult sellistega, kelles heal juhul 50% tekiini sees. Ja mulle on nood loomda sümpaatse mulje jätnud. Pähe istuda endale naljalt ei lase ja muidu on teatav sarnasus olemas küll sellele, mida ma tekiinide iseloomust olen lugenud
Tõenäoliselt oleksin pooleks minemas kui mul tekiks samaaegselt raha ja valik kahe nö. samaväärse hobuse vahel kellest üks oleks tekiin ja teine arab. Usun, et ma pöörduksin tekiini poole, aga seda pigem tulenevalt minu sümpaatiast põdrakaelaga hobuste vastu (kuidagi suursugused tunduvad )
Tuuli- lihtsalt kestvushobuse omanik
- Postituste arv : 405
Registration date : 28/12/2007
Minu kestvusratsutamise hobune on 75 % ahhal-tekiin.
Iseloomu on, kuid ei ütle ühegi sõnaga, et ta halva iseloomuga oleks.
Hobune, kellel on alati energiat üleliia.
Hea näide sellest kuidas Haanjas sõitsime 80 km ja tema otsustas öösel veel täkkudele külla minna.Õnneks lõppes kõik siiski hästi.
Tekiinile omane põdrakael ka olemas.
Kas keegi teab palju Eestis puhtaid tekiine üldse on??
Kunagi pakuti paarituseks ühte täkku.Kui ma nüüd ei eksi siis nimeks oli Kuvvatlõ??
Ilus "kuldne" Algõr lahkus parematele karjamaadele.Kas temast ka mõnda puhtatõulist järglast on?
Iseloomu on, kuid ei ütle ühegi sõnaga, et ta halva iseloomuga oleks.
Hobune, kellel on alati energiat üleliia.
Hea näide sellest kuidas Haanjas sõitsime 80 km ja tema otsustas öösel veel täkkudele külla minna.Õnneks lõppes kõik siiski hästi.
Tekiinile omane põdrakael ka olemas.
Kas keegi teab palju Eestis puhtaid tekiine üldse on??
Kunagi pakuti paarituseks ühte täkku.Kui ma nüüd ei eksi siis nimeks oli Kuvvatlõ??
Ilus "kuldne" Algõr lahkus parematele karjamaadele.Kas temast ka mõnda puhtatõulist järglast on?
Manny- Postituste arv : 53
Registration date : 30/12/2007
Eestis on ju tekiinide kasvandus http://www.akhalteke.ee/
Mulle nad ka meeldivad, eriti need ilusad kuldsed
Vahel vene lehtedelt vaatan nende pilte...
Kunagi võiks endalgi miskit tekiiniverelist olla
Mulle nad ka meeldivad, eriti need ilusad kuldsed
Vahel vene lehtedelt vaatan nende pilte...
Kunagi võiks endalgi miskit tekiiniverelist olla
Minul on üks Algõri järglane:) Algira 9a mära. otsingi just talle puhtatõulist tekiini täkku. kui keegi teab või oskab soovitada siis oleksin väga tänulik:)
Algira- Postituste arv : 1
Registration date : 10/05/2010
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1