Estonian Endurance Riding Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

treeninglaager

+10
Randur
heavenly
kalli
Manny
vas
Cremello
Astra
Tuuli
sigrid
surimuri
14 posters

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

treeninglaager - Page 2 Empty Re: treeninglaager

Postitamine  Randur Nelj Veeb 28, 2008 11:53 pm

Esimene laager võikski ju siis olla pigem selle mõttega,et rohkem tutvustada seda ala, et mida see endast kujutab... Et nendel kes pole rännakuga tegelema hakanud, oleks võimalus ära kohkuda affraid
Näiteks mina olen küll siiamaani vaid lugenud selle ala kohta ja eks minusuguseid asjast huvitatuid on veelgi, kellel pole enda hobust. Iga hommikune jooksmine ei teeks ju paha...
Ma ei ole kursis muidugi kui spetsialistid siin koos on aga nagu igas spordis on oluline ka toitumine, siis ka selle kohta näpunäiteid jagada ?
Muidu olen ise näiteks jalgpalliga tegelenud... ja viimases laagris oli tavaline 30 km päevas joosta. Treener muidugi jagas nõuandeid toitumise kohapealt aga mina kui hiline ärkaja armastasin alati kiirmakarone süüa... "Meeldiv" üllatus oli kui need samakiiresti välja tulid kui nende tegemiseks aega läks... ÖÄK.

Randur

Postituste arv : 4
Registration date : 13/02/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Reede Veeb 29, 2008 12:34 am

No see jooksmas käimine on asi mis, üllatus-üllatus polegi liiga kasulik. Jooksmine koormab inimese liigeseid ja lihaseid, pörutab neid. Ja treenimata inimesele on see ppigem kahjuks kui kasuks. Nii nagu hobusegagi, tuleb ka iimesel endal treeninguga tasapisi peale hakata ja esialgu oleks targem hoopis köndimas käia ning mitte joosta.
Tuuli
Tuuli
lihtsalt kestvushobuse omanik

Postituste arv : 405
Registration date : 28/12/2007

Tagasi üles Go down

Postitamine  Astra Reede Veeb 29, 2008 8:15 am

Väga hea, tehke aga julgesti oma ettepanekud, mida soovite teha ja kuulda.
Inimese toitumisest ei tea ma küll karukottigi Very Happy aga küllap leian vastava spetsialisti.
Astra
Astra
El Awrah Endurance Team

Postituste arv : 109

http://www.freewebs.com/mahalzadidaox

Tagasi üles Go down

Postitamine  surimuri Reede Veeb 29, 2008 9:02 am

Kuidas saad sa minna rännakule kui ise pole võimeline jooksma, nii treenimata puhul vist pole mõtet endalgi sinna selga ronida et las hobune lohistab läbi.
Kuulge minagi suudan 2-3km joost oma paksu tagumikuga Razz
surimuri
surimuri

Postituste arv : 227
Registration date : 11/01/2008

http://www.kestvusratsutamine.com

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Reede Veeb 29, 2008 3:52 pm

Möni suudab, möni ei suuda. Mina pole kunagi suutnud üle kilomeetri joosta, ilma et mustad röngad silme ees ei jookseks. Nii nagu sa ei pane raskeveokat tegema 80km rännakut, on ka inimesed erinevad nii kehaehituselt kui füüsilistelt eeldustelt. No hea küll, sadula kaarest kinni hoides saan veel kuidagimoodi joostud paar kiltsa. Aga minu hobuse körval jooksmine on paras enesetapu katse. Traavlil on pikk ja energiline traav kuhu mina ennast järgi töugata ei jöua. Nii nagu kuivema kehaehitusega hobuste lihastes on hapnikuvarustus parem kipub see ka inimeste juures nii olema. Samuti see mis keegi eelnevalt teinud on. Mina, kes ma pole viimasel ajal sadulassegi jöudnud just eriti tihti ja olen enamuse ajast niisama tagumikku suuremaks söönud, pean ennast samamoodi tasapisi tööse tagasi tooma, kui enda hobuse (kes paraku on praegu kövasti paremas füüsilises vormis kui mina, kuna elab karjamaal).

Katsun tuua näite kooli tunnist. Kehaline kasvatus, öpetaja nagu nad ikka kipuvad olema, tömbab sörmega järge raamatust (aastast 1975 vöi sinna kanti), et näe nii vana laps peab nüüd seda ja seda suutma.
Läheb siis tund käima. 60m jooks (no oletame et tegu on algklassiga). Kiireimad ajad saavad kirja ikka samad näod, kes mitmes muus alas.
1000m jooks- öpetaja imestab, et need kes 60m hea aja tegid nüüd grupi taga otsas on valdavas enamuses.
Jälle uus ala- kaugushüpe- pikemad hüpped teevad peamiselt need kes lühikest maad kiirelt jooksid.

Lähevad aastad edasi, ja ikka on samad näod need kes köike muud teevad hästi (kui igasugu asjade loopimised-pallid, odad, kettad välja arvata, seal on hoopis teisiti ja jooksmis/hüppamis aladega erinevalt ja segamini need paremad) aga pika maa jooksus on ikka löpuosas. Alles viimastel paaril aastal vöivad ka nemad hakata sinna etteotsa tekkima, sest teised ei viitsi lihtsalt pingutada enam, see ühe ala hinne ei päästa niiguinii ju terve aine hinnet.

Ja ei pane öpetaja tähele, et aastate läbilïkes on vöibolla nende nörgemate öpilaste edasiareng olnud suurem, kui tugevamatel öpilastel. Sest köik peavad olema vördsed ja köike suutma vördselt teha.

Vee üks totter näide: painduvus harjutus(kes kurat selle üldse välja mötles?) Kui ei paindu nii palju kui normid ette näevad siis loomulikult halvem hinne. Tavaliselt toimub see hindamine täiesti juhuslikult ja kui tunnis aega üle jääb. Ei hoiatata ettegi, et nüüd tasuks kodus hakata oma painduvust arendama.
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Cremello Reede Veeb 29, 2008 10:10 pm

Olen Tuuliga selle osa pealt täiesti nõus, et igaühel ei ole vastavat (ma ei teagi kuidas seda nimetada) võimet joosta. Võib-olla see tuleks pikema treenimise peale, aga kui see protsess on piinarikas, siis milleks küsin ma? Olen ise mõelnud mitu-mitu-mitu korda, et voh nüüd hakkan treenima ja saangi kunagi hakkama. Aga vot näe, joksed kilomeetri ära on süda paelaga kaelas, põlved valutavad ja tunne on ,et õhku on kohe väga vähe. Samas jooksen 60m nagu nalja ja kõndida võin ka 15km ja ei ole teist nägugi. Pane jooksma- vot ei saa. Spordispetsialist võib seda treenimatuseks nimetada, aga mina ei usu enam. Olen liialt mitu korda proovinud.

Millega ma natuke ei nõustuks, oleks see hindamise pool. Tuuli, võib olla sinu kohatud kehalise õpetaja(d) tõesti hindasid mingi plaani järgi. Ma tõesti ei tea. Igatahes see süsteem, mis minu koolis on, sobib ja meeldib mulle küll. Meil tehakse ka kõike kava järgi. Õpetaja ei saa lihtsalt seda muuta- riiklikust õppekavast on ju kõik kuulnud? Mingeid valikuid õpetaja muidugi teeb, olenevalt kooli vahendite olemasolust jne. Aga mingid normid on siiski ees, mida tuleb läbida. Meil on aga selline süsteem, et õpetaja ei pane hindeid mingi enne valmis tehtud tabeli alusel, et voh sellest ajast vms algab 5 ja sealt 2. Õpetaja paneb hinde arvestades sinu enda võimeid ja seda kuidas (!) sa seda teed. Nt kui sportlane mossis näoga kuidagi üle käe harjutuse teeb, siis õpetaja ütleb et sa ei pingutanud ja panebki 4. Kui aga näeb, et vähem võimekam näeb vaeva ja teeb nö hingega, siis saabki viie. Siis on meil veel sellised aktiivsushinded. Osaled kõigis tundies- saad kaks viit lisaks. Nii on ka täiesti tavalisel lapsel võimalus saada tunnistusele kehalisse arvestatav hinne. Pole need kehalise õpetajad ka mingid koletised.

Selle teema üle vist võikski vaidlema jääda Laughing Sest nii palju kui on inimesi, leidub ka arvamusi. Isegi kunagi mõtlesin, et no kui ei jõua joosta, siis järelikult vähe trenni teinud. Nüüd olen seal maal, et kogemused hakkavad muud soosima. Mina olen see, kes pikkadest jooksmistest siiski kõrvale jääks, peamiselt siiski põlvede pärast. Kõndida aga meeldib Smile
Cremello
Cremello
El Awrah Endurance Team

Postituste arv : 32

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Reede Veeb 29, 2008 10:24 pm

Jah, töesti mul on olnud enamasti sellised vananenud arusaamadega öpetajad.

Mingil määral on vöhm treenitav loomulikult (mille pärast muidu hobusega trenni tehakse Very Happy ) aga üle pingutada ei tasu ei hobusel ega inimesel . Smile
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Külaline Reede Veeb 29, 2008 10:50 pm

ma tuleks ka oma poniga aga oleneb millal ja kui kauaks ja palju raha läheb...Smile

Külaline
Külaline

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Püh Märts 02, 2008 1:03 am

Mul tekkis praegu möte, et laagri löpus vöiks teha miski vöistluse moodi. Aga mitte rännaku vöistluse vaid midagi western trail moodi. Ma vöin nüüd natuke puuse ka panna, aga see on selline värk kus tuleb hobusega erinevaid takistusi läbida, nagu lippude vahelt läbi minek, puust "silla" ületamine, muda mülgas, lambad platsi servas jms. Et vöiks siis teha neile, kes hobusega tulemas sellise vöistluse mis paneks proovile hobuse ja ratsaniku koostöö ja usalduse. Kui vaja, tule maha, aga see vötab punkte alla. See oleks löbus ja huvitav ka neile, kes tulevad ilma hobuseta, sest kogu värk annaks korraldada ühel platsil. Ka saaks sisse panna kohustuslikud, no ma ei tea, traavi/galpi löigud vms. Et oleks löbus ( ma küll ei tea kellelt neid lambaid vöi kitsi vöi keda iganes peaks laenama minema Laughing )
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Astra Püh Märts 02, 2008 9:40 pm

No jõuad siia, siis paneme pead kokku ja nuputame Smile
Astra
Astra
El Awrah Endurance Team

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Püh Märts 02, 2008 10:10 pm

Oi kuidas tahan juba jöuda Smile Aga pean veel möned päevad kannatama kun asendaja soomemaalt saabub Wink
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  kalli Esm Märts 03, 2008 11:24 pm

see et sa jooksed 60m kiiresti ja sa ei suuda km. joosata ei tähenda et hobune sind peab jõudma läbi fini¹i vedama. see tähendab seda et hakkad vaikselt treenima. vaikselt ligined km. ja jne. keegi ei käsi sul kohe nyyd hopp mind km. jooksma. mine vaikselt yle meetritest km.ile.kõik vajab treenimist...
miski siin rännakus ei ole midagi treenimatta.
mina kui suitsetaja. yritan suitsetamist maha jätta, kuna see teeb minule kahju. kopsu maht muutub väiksemaks.et paremaid tulemasi saada tuleb sellest loobuda ja ennast treenida.
nii et TREENIGE TREENIGE JA TREENIGE( see ei tähenda et tuleb ennast yle treenida, mõistuse piires ikke)
kalli
kalli

Postituste arv : 10
Registration date : 24/02/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Teis Märts 04, 2008 12:02 am

ma ka ei pyrgi tippu selle hobusega Very Happy nii et savi kui tagantpoolt esimesed oleme "TO FINISH IS TO WIN"
Tead, ma olen nagu kunagi teinud lisatrenni (jalgrattaga käinast kassari ja tagasi muud transporti ju polnud) ei märganud siis olulist vöhma töusu ei usu et see ka nüüd juhtuks. Iseasi oleks mingisugusel eestlasel körval sörkida, aga traavlil ma peaks söna otseses möttes JOOKSMa körval Wink pärast 200-300m temaga sammu pidamist on keel nii vestil et ei jaksa enam kergendadagi
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  mariliis Kolm Märts 05, 2008 5:29 pm

Väga vahva mõte see laager. Isegi tuleks kui kõik sobiks kooli ja tööga. Kuigi see aasta jälle võistlema ei jõua. Aga jooksmise koha pealt nii et minu jaoks see meeletult igav tegevus:D lihtsalt ei sobi mulle, siin linnavahel pargiringe joosta ja isegi suurema tahtmise juures ei lähe ma kilomeetreid jooksma ja oma füüsist hoian tantsimise ja aeroobikaga, teine asi on rännakul või üldse metsas hobusega käies, niisamagi seljast maha tuldud ja mõned lõigud hobusekõrval joostud. Ja tõesti traavli kõrval joosta pole teab mis lihtne asi:D:D:D kuigi mul vist vedanud ja minu traavel eriti ei kipu must mööda tuhisema:D
mariliis
mariliis

Postituste arv : 7
Registration date : 13/01/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Kolm Märts 05, 2008 6:09 pm

Kusjuures kui jooksmas käia, siis minu meelest see olekski köige mötekam teha koos hobusega. Talle ei teeks paha inimese körval jooksmist harjutada ja saaks hobune kergema trenni ka kätte. Ratsutamisest puhkava hobusega vöiks näiteks jooksmas käia, kui puhkuse möte on olnud vaid ratsutamisest vabastada loom mingiks ajaks.
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  surimuri Nelj Märts 06, 2008 9:59 am

See jooksmine ei ole mingi kohustus või et kui seda ei tee ei saa rännakul sõita.
Siin jaguneb see 2ks kes sõidab niisama kes võistleb esikohapeale. Kui soovid kiirust tõsta ei ole see lihtne ,pead ikka ise ka liigutama.
Eesmärk - 20km/h 50km distantsil, ja see pole võimatu , loomulikult hobusesõbralikult Smile
surimuri
surimuri

Tagasi üles Go down

Postitamine  Tuuli Nelj Märts 06, 2008 3:32 pm

Kas töesti on neid kes söidavad esikoha pärast? Rolling Eyes
Siis on ju rännaku pöhimöte vöi moto neist kull mööda läinud. Saan veel aru, kui parima tulemuse nimel mida ollakse vöimelised saavutama, aga esikoha nimel...
Ei mina viitis praegu rabeleda ka selle nimel, et saavutada parimat tulemust mis me tegelikult suudaks. Pigem lihtsalt "to finish is to win" ja normi aja piires rada läbida. Vöibolla tulevikus mingi teise hobusega uuesti kohti vöi kiiremaid aegu jahtima. . . Aga mitte esikoha nimel...
Tuuli
Tuuli

Tagasi üles Go down

Postitamine  kalli Reede Märts 07, 2008 9:03 am

nu ma võin metsas kah sõita. koos inimestega. Kuid mul on palju võimalusi tulnud sylle sellega et mul läheb hästi.
sellega et hobunue suuda hästi. Milles naq probleem on?
See kuidas ja miks keegi sõidab enda asi onju?!
Aga et hobusele lihtsamaks teha võiks joosta hobuse kõrval, ja seda ma mõtlesin ka laagri juuresd. et mõni päev kui hobusel on puhke päev võiks naq inimesed koos oma neljajalksetega käekõrval jooksma minna.
Millest selline kisa?1 ma ei saa aru.
Ja see et sa 60m pealt ei saa kohe 1 km joosta. tuleb treenida mitte et oh nyyd jooksen km. eks iniomene ise teab mis on ta unistused ja milliseid tulemusi ta loodab saada.
Ja jutt ei käi esilkoha nimel. Asi on selles et seda paremini sa sõidad kui teised seda parem sulle seda paremad võimalused sul on tulevikus.
Saage aru sellest kuidas tahate. enda asi !1 naq tõesti !!
kalli
kalli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Astra Reede Märts 07, 2008 12:41 pm

To kalli: Oot, milline kisa? Kõik avaldavad ju rahulikult oma arvamust, ainult sinu postitusest võib välja lugeda ärritust? Keegi pole sind isiklikult rünnanud, sõida rahulikult, nagu sulle sobib. Eks teised teevad ise omad valikud.
Astra
Astra
El Awrah Endurance Team

Tagasi üles Go down

Postitamine  kalli Reede Märts 07, 2008 4:09 pm

to astra: ei ole ju mingit kisa. kui sa loed minu vastuses agressiivsust välja siis sorry see ei ole nii.
ma lihtslt ytleisn oma arvamuse välja
kalli
kalli

Tagasi üles Go down

Postitamine  Astra Reede Märts 07, 2008 4:17 pm

kalli kirjutas:Millest selline kisa?1 ma ei saa aru.
Saage aru sellest kuidas tahate. enda asi !1 naq tõesti !!

See jättis ärrituse mulje. Aga tore, kui sa pole ärritatud. Smile
Astra
Astra
El Awrah Endurance Team

Tagasi üles Go down

Postitamine  surimuri Laup Märts 08, 2008 6:43 pm

Nii jälle jäin millegist ilma,
Ärritus tuli sellest üllatusest et keegi läheb võistlema et miskit saavutada. ma näen et see ongi nagu ju 1 eesmärkidest,
Mida siis pahandada, et näe keegi võistleb võistlemise pärast- mina küll võistleks. See ju ei tähenda et olen valmis hobust tappma selle nimel. Loogiline
surimuri
surimuri

Tagasi üles Go down

Postitamine  flamare Laup Märts 08, 2008 7:56 pm

Juhul kui siis võetakse täielikke algajaid ka siis mina oleksin igatahes ka huvitatud Very Happy Kui midagi täpsemat on paigas, siis võiks mingit infot tulla.
flamare
flamare

Postituste arv : 1
Registration date : 08/03/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Astra Laup Märts 08, 2008 8:17 pm

Kuna algne idee teha hobustega tulijatele treeninglaager on muutunud osalejate huvidest lähtuvalt hoopis rohkem teooria õppelaagriks, siis tuleb plaanid natuke ringi teha, "õppejõududega" kokku leppida jne. Annan kindlasti teada. Aeg oleks orienteeruvalt juuni algus, kuna mitmed soovijad on õpilase seisuses ja oleks raskusi kooli ajal laagrisse tulla. Tehke oma ettepanekud toimumise aja suhtes.
Astra
Astra
El Awrah Endurance Team

Tagasi üles Go down

Postitamine  Graverson Teis Apr 15, 2008 4:55 pm

Mõtlesin just, et selline asi võiks olla olemas ja tahtsin teha ettepaneku- kui leidsin oma rõõmuks, et te juba asja arutate. teeks ettepaneku korraldada treeningud nagu tehakse seda Rootsis. tähendab, et näiteks meie, kes elame harjumaal või lähiümbruses koguneme teatud aegadel kellegi juurde. hommikul tuleme oma hobustega- õhtul läheme. ( loomulikult, kui võimalused võib ka ööbida). see tähendaks, et näiteks mina ütlen, et iga pühäpäev kõik teretulnud oma hobustega Kiviloosse. kes jõuab see tuleb, mina treenin nii kui nii. Alati ei pea ja kindlasti ei saagi kohale tulla. keegi teine pakuks välja mingi teise aja- jne. siis poleks liigset kohustust aga kolm- neli korda kuus teaks, et kuskil võiks koguneda. Lõuna Eesti inimesed ja teised kandid võiks ju sama teha. 2-3 tundi sõitu- hobused harjuks paremini uute radade ja olukordadega ning aega jääks piisavalt üle ka vestelda. kui päevad pikemad- võiks paluda ka kellegil alati erinevatel teemadel rääkida. mis arvate?
Graverson
Graverson

Postituste arv : 30
Registration date : 14/03/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 Previous  1, 2, 3  Next

Tagasi üles

- Similar topics